virkkuukoukussa%20hooked%20design%20v%C3

Eikö vanha viisauskin sen sano: "Totuus tulee lapsen suusta!". Sisustuksellisiin asioihin on mielipidettä kysytty nyt myös Helsingin Sanomien toimesta. Sunnuntainumerossa 31.8 kysyttiin Espoon Soukan viidesluokkalaisilta lapsilta minkälainen on heidän unelmien kotinsa. Kaikille vastauksille oli yhteistä värikylläisyys, luonnonläheisyys, yhteisöllisyys ja viihde-elektroniikan vähyys! Siinä se tuli: totuus! 

Onko valkoisen pitkä valtakausi vihdoin ohi? Puhdas valkoinen on upea väri - etenkin yhdistettynä luonnonmateriaaleihin! Valkoisen eri sävyt ovat rauhoittavia, harmonisia ja seesteisiä, joten ei ihme että järjestään kaikki sisustuslehdet ovat pursunneet valkoista jo vuosikaudet. Joskus on ollut vaikeaa erottaa sisustuslehteä toisesta. Niin toistensa "valkoinen koti" -kopioilta ne ovat ajoittain tuntuneet. 

Jyväskylän asuntomessujen perusteella valkoinen linja ei ole onneksi enää hallitseva. Värit räiskyivät messutaloissa kaikissa mahdollisissa sävyissään. Oli mahtavaa nähdä miten erilaisia sisustuksia messuilla oli tarjottavanaan. Juuri se on inspiroivaa: heterogeenisyys, virikkeellisyys, aistiärsykkeet, linjasta poikkeaminen, kontrastit, erilaisuus. Jokin ihastuttaa yhtä ja ärsyttää toista. Ja niin sen pitääkin olla!

Meille messut toimivat oivana testialustana. Olimme mukana asuntomessujen yritystorilla yhdessä yli 30 muun paikallisen yrittäjän kanssa. Myyntipaikkamme asetti määrättyjä reunaehtoja myytäville tuotteille. 30 x 30 cm lokerikkoihin oli turha mattoja tunkea, joten messuille luotiin aivan omat uniikit tuotteensa. Näin kuBliva ja lumiBallo saivat muotonsa. Jokaista väriä oli vain yksi uniikki kappale. Paitsi valkoista. 

Saimme asuntomessujen kokeilusta paljon tärkeää informaatiota - sekä tuotemuotoiluun, että värivalintoihin liittyen. Siksi tuotteita ei tarkoituksella esitelty juurikaan julkisesti verkossa. Tärkeämpää oli kerätä kommentteja suoraan - in-situ. Ja niitähän saatiin! Kiitos Tiimiakatemian mainioiden myyjien, jotka tuntosarvet herkkinä tallensivat mitä myyntilokerikkojemme edessä pöhistiin! Osa tuotteista myytiin loppuun, mattoja myytiin tiskin takaa ja osa tuotteistamme lähinnä herätti ihastunutta kopiointihalukkuutta tyyliin "hei, mahtava idea, tonhan mä kopioin!". Siitä vaan - kunhan ei kaupalliseen tarkoitukseen, kiitos ;). Mikä mielenkiintoisinta, värikkäät tuotteet myytiin ensin! 

Onko valkoisen valtakausi siis päättymässä? Ehkä on, ehkä ei. Ja onko sillä lopulta merkitystä? Värit ovat tärkeä mielialan kohottaja ja inspiraation lähde. Mutta aina välillä on ihanaa rentoutua puhtaan valkoisessa... kunhan jostain pilkistää myös lämmintä puuta, ruostunut raudanpala tai aito kivi. Antakaamme siis kaikkien kukkien kukkia ja olkaamme onnellisia juuri sellaisessa ympäristössä kuin itse haluamme, omina itsenämme - kaikkine sävyineen ja rosoineen!