Suomalaista eko-designia ja vastuullista nuorta yrittäjyyttä

 

 

Idea Virkkuukoukussa -tuotemerkin perustamiselle syntyi tekstiilisuunnittelija Minna Kokon ja kansainvälisen liiketoiminnan opiskelija Tiina Jaatisen ideoinnin tuloksena Nuori Yrittäjyys kurssilla syksyllä 2009. Valitsimme kurssin, sillä halusimme saada konkretiaa opintoihin ja oppia yrittäjyyttä käytännössä jo opiskeluaikana. Virkkuukoukussa valittiin Suomen parhaaksi korkeakouluasteen Nuoreksi Yritykseksi ja edustimme Suomea EM-kilpailuissa Bulgarian Sofiassa heinäkuussa 2010 sekä Global Student Entrepreneuship Awards- kilpailussa USA:ssa marraskuussa 2010.

 

Nostalgista pitsiä jalkojen alle

Virkkuukoukussa tekee virkattuja pitsimattoja Minnan suunnitteleman mallin mukaan. Idea mallista syntyi Pariisin matkalla, Notre Dame –katedraalin ikkunoita ihastellessa. Tuotteet ovat käsin virkattuja tekstiiliteollisuuden ylijäämätrikoosta, jota saadaan kangaspakkojen reunoista. Matot tekee ainutlaatuiseksi se, että ne on valmistettu ekologisesti käsityönä kierrätysmateriaalista ja jokainen kappale on uniikki. Asiakkaalla on myös mahdollisuus saada matto toivomansa värisenä ja kokoisena. Virkkuukoukussa tyyli on klassinen ja ajaton ja Virkuukoukussa -tuotemerkki takaa laadukkaan kotimaisen sisustustuotteen.

Vastuullista liiketoimintaa

Olemme ottaneet toimintamme lähtökohdaksi vastuullisuuden. Ulkomailla valmistettujen sisustustuotteiden alkuperää on usein vaikeaa selvittää ja esimerkiksi Aasiassa lapsityövoiman käyttö mattoteollisuudessa on vielä yleistä. Tästä syystä kaikki Virkkuukoukussa matot tehdään Suomessa ja lahjoitamme yhden euron jokaisesta matosta lapsityönvastaiseen toimintaan. Haluamme edistää Suomalaista käsityötä ja tarjota pientä toimeentuloa mm. eläkeläisille sekä kotiäideille. Olemme julkaisseet koko toimitusketjumme kotisivuillamme ja haluamme toimia mahdollisimman avoimesti.

Kysyntä ja median kiinnostus yllätti

Pitsimattomme ovat saaneet erinomaisen vastaanoton niin median, bloggaajien, jälleenmyyjien kuin asiakkaidenkin keskuudessa. Kolme mattoamme pääsi myös tämän vuoden asuntomessuille Kuopioon. Parasta yrittäjyydessä on mielestämme positiivinen asiakaspalaute ja onnistumisen kokemukset. Olemme onnistuneet yrityksessämme yhdistämään molempien ammattitaidon ja olemme oppineet paljon toisiltamme. Pidämmekin taloudellista voittoa palkitsevampana sitä, että yhteistyömme toimii ja tuotteistamme pidetään!

Yhteystiedot:

Minna Kokko ja Tiina Jaatinen

puh. 040-159 1588

sähköposti:  info@virkkuukoukussa.fi

Lisätietoa:

www.virkkuukoukussa.fi, www.hookeddesign.com

www.nuoriyrittajyys.fi/

Lähetämme mielellämme kuvia sähköpostitse tai mattomme kuvauksiin!