Virkkuukoukussa on nyt 3-vuotias!

Näihin vuosiin on mahtunut valtavasti oppimista ja mielenkiintoisia yhteiskuvioita sekä ennen kaikkea lukemattomia ihania asiakkaita! Tässä muutamia kohokohtia vuosiemme varrelta:

Tarinamme alkoi Nuori Yrittäjyys ry:n NY Oma Yritys kurssilta. Ensimmäinen tuotteemme oli 90 cm valkoinen pitsimatto:NY-kurssin lopussa meidän oli pikapikaa perustettava "oikea" yritys, sillä halusimme jatkaa toimintaa vielä kurssin jälkeenkin. Virkkuukoukussa Ay perustettiin keväällä 2010 ja saman kesänä edustimme Suomea Bulgarian Sofiassa käydyssä Enterprice Challenge Europe -kilpailussa.Vuonna 2010 meille alkoi tulla kyselyjä myös ulkomailta ja käänsimme nimemme "Virkkuukoukussa" englanninkieliseksi "Hooked Design". Alusta lähtien meillä on ollut ihana yhteistyökumppani Australiassa, mikä on edelleen paras vientimaamme. Pääsimme vuonna 2010 vielä toiseen kansainväliseen kilpailuun. Tiina edusti yritystämme USA:ssa Kansas Cityssa käydyssä Global Student Entrepreneurship Awards -kilpailussa.Vuonna 2011 joukkomme kasvoi edelleen ja muutuimme osakeyhtiöksi. Joukkoomme liittyi tekstiilisuunnittelija Sarita Viitamäki ja KTM Eve Hirvonen. Meitä on tällä hetkellä yhteensä 10 henkilöä työskentelemässä kotimaisen käsityön parissa. Teemme myös yhteistyötä Raina Säätiön työkeskuksen kanssa.

Meistä on vuosien varrella ilmestynyt jo lähes 100 lehtijuttua niin kotimaisissa kuin ulkomaalaisissakin lehdissä."Unohda trendit ja säännöt, suosi sisustusta, joka tuntuu hyvältä." -Kotiliesi 23/2011"Eye-catching textiles and intricate homeware take inspiration from the catwalk’s love affair with lace." Financial Times - How to Spend it magazine

Meillä on ollut monia hienoja yhteistyökumppaneita ja uusimpana projektina teimme yhteistyössä Novitan kanssa ergonomisen "Kivi-istuimen"Olemme koko toimintamme ajan olleet mukana myös Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnassa, alumneina, ja saaneet tutustua muihin nuoriin yrittäjiin. Ilman NY:tä Virkkuukoukussa Oy:tä ei olisi olemassa. NY juhlii tänä syksynä jo kymmenettä syntymäpäiväänsä!

"Yrittäjyyskasvatus ja nuorten aktivoiminen on ajankohtainen teema, johon pyrimme vaikuttamaan konkreettisin keinoin. Olen tyytyväinen, että pitkäjänteisellä työllä olemme saaneet raivattua tietä koulutuksen ja työelämän väliseen yhteistyöhön", kertoo Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

Virkkuukoukussa Tiina oli mukana NY:n 10-vuotis juhlassa Hotelli Seurahuoneella:Olemme nyt kolmen vuoden ajan tarkkailleet, miten paljon tuotteemme ovat herättänyt kiinnostusta ja saaneet aikaan eräänlaisen mattojenvirkkaus buumin! Kun aloitimme vuonna 2009 Suomessa ei vielä myyty valmiita virkattuja mattoja - toki niitä monet tekivät itse. Olemme huomanneet näiden vuosien aikana ilmiön leviämisen monella eri tavalla. Esim. suuria virkkuukoukkuja on enää vaikea löytää, materiaalin tarjonta on selkeäsi muuttunut, koska kysyntä on lisääntynyt huimasti! Käsityöblogeissa on mitä moninaisempia ohjeita ja kuvia virkatuista matoista ja mattojamme kopioidaan paljon. Tätä on ollut erittäin mielenkiintoista seurata!

Meille tulee valtavasti kyselyjä työntekijäksi haluavilta. Suomalainen käsityö siis elää ja voi hyvin ja olemme iloisia, että olemme voineet antaa siihen oman panoksemme ja toivottavasti inspiroineet muitakin :)