Virkkuukoukussa edustaa Suomea Global Student Entrepreneur Awards -kilpailussa englanninkielisellä nimellään Hooked Design. Kilpailu pidetään 17.-19.11.2010 USA:n Kansas City:ssa ja osallistujia on tänä vuonna tulossa 22 eri maasta Afrikkaa, Aasia ja Australiaa myöden. GSEA on vuodesta 1998 järjestetty vuotuinen kilpailu, jossa korkeakouluopintojen aikana perustetut yritykset kilpailevat 10 000 dollarin pääpalkinnosta.

Olemme saaneet kunnian olla ensimmäinen suomalainen yritys, joka on päässyt mukaan GSEA loppukilpailuun. Hakijoita oli tänä vuonna yhteensä 1 700 eri puolilta maailmaa.

Kolmipäiväisen kilpailun aikana omaa yritysideaa esitetään yritysmaailman edustajista koostuvalle tuomaristolle. Pääyhteistyökumppaneina ovat Mercedes Bentz, Ernst & Young sekä Ewing Marion Kauffman Foundation. Kilpailu on osa Global Entrepreneurship -viikkoa ja GSEA-finalistit osallistuvat mm. erilaisiin koulutuksiin sekä edustustilaisuuksiin.

Virkkuukoukussa on turkulaisten Tiina Jaatisen ja Minna Kokon Nuori Yrittäjyys -kurssilla perustama design-yritys, joka valmistaa virkattuja pitsimattoja tekstiiliteollisuuden ylijäämämateriaalista. Virkkuukoukussa valittiin Suomen parhaaksi korkeakouluasteen Nuoreksi Yritykseksi ja edustimme Suomea EM-kilpailuissa Bulgariassa kesällä 2010.

Olemme todella yllättyneitä ja iloisia finaaliin pääsystä! Lähtö matkalle on jo 16.11. ja vielä on valmisteltava esitys sekä raportti kilpailua varten. GSEA maksaa jokaisesta maasta yhden osallistujan ja edustajaksemme valikoitui yrityksen myynnistä ja markkinoinnista vastaava Tiina Jaatinen. Kilpailu tulee olemaan kova, mutta jo pelkkä matka antaa meille mahdollisuuden päästä USA:n markkinoille ja luoda paljon uusia kontekteja. Ja tietysti matka on jo kokemus sinänsä, vaikkei kilpailussa pärjättäisikään!

Lisätietoja:
www.virkkuukoukussa.fi
www.hookeddesign.com
www.gsea.org