Virkkuukoukussa-tuotemerkin ensimmäinen vuosi on täynnä

Uskomatonta, mutta totta - olemme pyörittäneet yritystä nyt vuoden ajan! Tähän aikaan viime vuonna tapasimme toisemme Nuori Yrittäjyys kurssilla ja aloimme ideoimaan kestävän kehityksen mukaista toimintaa virkatuille design pitsimatoille.

1262115757_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

kuva: Tuomas Mäkelä, M2 valokuvaus

Tästä kaikki alkoi - 90 cm valkoisesta pitsimatosta! NY-kurssin alussa meillä oli vain yksi tuote. Pitsimattomallisto laajeni kuitenkin pian asiakkaiden toivomusten mukaisesti 60 cm "pikkupitsillä" sekä isommilla matoilla. Asiakkaita tapasimme joulumyyjäisissä ja näin saimme suoraa palautetta ja kehitysehdotuksia, kiitos niistä kaikille! Teimme heti yrityksen alkuvaiheessa yhden valkoisen 2 metrin maton, joka päätyi yksityiskotiin. Maton tilaaja kommentoi keväällä tekemässämme kyselyssä mattoa näin: Päivittäin ihailen "häntä" ja kerään edelleen kehuja vierailtamme. Nyt isoja mattoja on jo tehty kaikissa neljässä perusvärissämme, jotka ovat valkoinen, luonnonvalkoinen, musta ja harmaa. Kuvassa kesän 2010 Asuntomessuilla kohteessa 1 ollut 140 cm kokoinen harmaa mattomme.

1278578124_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva: Asuntomessut

Kaikki ihanat positiiviset kommentit ovat kannustanet meitä kovasti! Olemme ottaneet vaarin myös kehitysehdotuksista, joita saa edelleen lähettää meille sähköpostilla info@virkkuukoukussa.fi. Nyt pyöreät pitsimatot ovat saaneet rinnalleen neliömallisia mattoja sekä pitsipannunalusia, jotka löytyvät kaikki nettikaupastamme.

1282505695_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä blogi toimitti aluksi myös kotisivujen virkaa, mutta sittemmin opettelimme tekemään myös internet-sivuja! Kaikenlaista muutakin olemme vuoden aikana oppineet käytännön tekemisen kautta. Aluksi tukena olivat myös mentorimme Sanna Suomi (Sylvi Salonen Oy) sekä Heikki Ilmasti (Yrityspalvekukeskus Potkuri). Kiitokset heille sekä kaikille muillekin virallisile ja epävirallisille neuvonantajille! Voimme lämpimästi suositella NY-kurssia kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille opiskelijoille. Yrittäjyys sopii hyvin myös opintojen rinnalle osa-aika työn tapaan. NY-kurssi toi meille erinomaisia kumppanuuksia, kuten yhteistyön valokuvaaja Tuomas Mäkelän (M2 valokuvaus) kanssa. Tuomaksen ottamat upeat tuotekuvat ovat ehdottomasti olleet yksi syy kaikkiin meistä ilmestyneisiin lehtijuttuihin, jotka löydät lehtijuttugalleriastamme.

NY-kurssimme huipentui Suomen finaalin voittoon sekä EM-kilpailuhin Bulgarian Sofiassa. Kesällä 2010 oli upeaa olla mukana Asuntomessuilla sekä syksyllä 2010 Habitaressa ja Maison & Object -messuilla Pariisissa. Erityisen mukavalta on tuntunut se, että olemme pystyneet tarjoamaan pientä lisätuloa muutamalle osa-aikaiselle työntekijälle sekä Raina-säätiön työkeskuksen väelle. Työntekijöidemme esittelyt löydät kotisivuiltamme www.virkkuukoukussa.fi: tarina --> virkkaajat. Nyt aikomuksenamme on kehitellä uusia ihania tuotteita sekä etsiä mukavia jälleenmyyjiä ympäri maailmaa! Skandinaavinen design tuntuu olevan maailmalla arvostettua ja onneksi myös Suomessa arvostetaan kotimaista käsityötä sekä ekologisia arvoja.

Synttärien kunniaksi kaikki mattonsa 10.10.2010 mennessä tilaavat saavat Virkkuukoukussa -pannunalusen (arvo 12 €) paketin mukana! Tilata voit kotisivuillamme www.virkkuukoukussa.fi

Virkkausterveisin,

Tiina ja Minna

info@virkkuukoukussa.fi, puh. 040-159 1588